Kod nas u Greenovationu jedan od glavnih prioriteta je privatnost naših posjetitelja i korisnika te zaštita vaših osobnih podataka.

 

Ovaj dokument o politici privatnosti sadrži vrste informacija koje prikuplja i obrađuje Greenovation, obrt za proizvodnju i usluge (dalje u tekstu: „mi”, „naš”) i način na koji ih koristimo.

O vama prikupljamo samo najnužnije osobne podatke te ih koristimo i obrađujemo pažljivo, zakonito i u skladu s Uredbom (EU) 2016/679 Europskog parlamenta i Vijeća od 27. travnja 2016. o zaštiti pojedinaca u vezi s obradom osobnih podataka i o slobodnom kretanju takvih podataka te Zakonom o provedbi opće uredbe o zaštiti podataka (NN 42/2018).

Ova Pravila privatnosti odnose se samo na naše online aktivnosti i vrijede za posjetitelje naše web stranice www.greenovation.hr u vezi s informacijama koje su podijelili i/ili prikupili na istoj. Ova se pravila ne odnose na informacije prikupljene izvan Interneta, na druge oglašivače ili web stranice. Savjetujemo vam da pogledate Pravila privatnosti oglasnih poslužitelja trećih strana za detaljnije informacije.

 

1. Opće odredbe

 

Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka, osobni podaci su svaka informacija kao i njihova kombinacija kojom je moguće utvrditi identitet neke osobe.

Voditelj obrade podataka unesenih na web stranici ili koji se prikupljaju automatski (putem ‘kolačića’) je Srđan Stojimirović, vlasnik obrta Greenovation, Glavna ulica 4, Brtonigla, OIB: 68156503900. Kontakt e-mail adresa voditelja obrade podataka je info@greenovation.hr.

Ukoliko imate dodatnih pitanja ili trebate više informacija o našoj politici privatnosti, ne ustručavajte se kontaktirati nas.

 

2. Privola

 

Korištenjem naše web stranice pristajete na naša Pravila privatnosti i slažete se s njihovim uvjetima. Korištenje i obrada osobnih podataka po privoli provode se u skladu s odredbama Opće uredbe o zaštiti podataka.

Vašu privolu možete povući u bilo kojem trenutku slanjem elektroničke pošte na e-mail adresu info@greenovation.hr ili poštom na adresu Obrt Greenovation, Glavna ulica 4, 52474 Brtonigla.

 

3. Prikupljanje, korištenje i obrada osobnih podataka

 

Osobni podaci koji se prikupljaju i razlozi zbog kojih se koriste i obrađuju jesu sljedeći:

prilikom korištenja web stranice, izravnog kontaktiranja, kupovine putem Internetske trgovine, registracije računa na web stranici prikupljaju se podaci poput imena, prezimena, naziva tvrtke, OIB-a, privatne ili poslovne adrese, adrese e-pošte, telefonskog broja, te eventualnih drugih informacija koje posjetitelj pristane pružiti.

 

Podatke koje prikupljamo koristimo u svrhu:

 

– pružanja, upravljanja i održavanja web stranice
– poboljšavanja, personaliziranja i proširivanja web stranice
– razumijevanja i analiziranja načina na koji se koristi web stranica
– razvijanja novih proizvoda, usluga, značajki i funkcionalnosti
– upravljanja narudžbama i kupnjom

– komuniciranja s korisnicima, bilo izravno ili putem partnera, kako bismo vam dali sve potrebne informacije koje se odnose na web stranicu te pružili što bolje korisničko iskustvo
– u marketinške i promotivne svrhe
– pronalaženja i sprječavanja prijevare

 

Prikupljamo, koristimo i obrađujemo isključivo osobne podatke koje korisnici web stranice svojevoljno daju, te ih ne prikupljamo bez vašega znanja. Osobne podatke koristimo isključivo u svrhu za koju su određeni te nisu predmet prodaje. Vremensko razdoblje čuvanja osobnih podataka je sve dok se ne ispuni svrha njihove obrade, odnosno sukladno zakonskim propisima o čuvanju poslovne dokumentacije.

 

Treće strane koje koriste i obrađuju osobne podatke su naši partneri i podizvođači čije su usluge neophodne za uspješno poslovanje te za upravljanje narudžbama i kupnjom putem Internetske trgovine. Riječ je o pružateljima usluga online plaćanja, osobama i tvrtkama koje pružaju usluge dostave te o platformama za analizu i statistiku web stranice. Osobni podaci koji se koriste jesu isključivo oni neophodni za izvršenje određene usluge.

 

4. Prava na zaštitu podataka

 

Željeli bismo biti sigurni da ste u potpunosti svjesni svih svojih prava na zaštitu podataka. Sukladno Općoj uredbi o zaštiti podataka svaki korisnik naše web stranice ima pravo na sljedeće:

 

– Pravo na pristup – imate pravo pristupiti svojim osobnim podacima koje obrađujemo te zatražiti detaljne informacije o vrsti podataka i svrsi njihove obrade
– Pravo na ispravak – imate pravo zatražiti da ispravimo ili dopunimo sve informacije za koje smatrate da su netočne ili nepotpune
– Pravo na brisanje – imate pravo
zatražiti da izbrišemo vaše osobne podatke
– Pravo na ograničavanje obrade osobnih podataka – imate pravo
zatražiti da ograničimo obradu vaših osobnih podataka
– Pravo na prigovor – imate pravo prigovoriti našoj obradi vaših osobnih podataka

 

Ukoliko želite ostvariti bilo koje od ovih prava, slobodno nas kontaktirajte.

 

5. Korištenje kolačića (cookies)

 

Na našoj web stranici koristimo tzv. ‘kolačiće’. To su mali tekstualni dokumenti koji se koriste za pohranu informacija uključujući preferencije posjetitelja i mjesta na web stranici kojima je posjetitelj pristupio ili ih je posjetio. Te se informacije koriste za optimizaciju korisničkog iskustva prilagođavanjem sadržaja naše web stranice na temelju vrste preglednika posjetitelja i/ili drugih informacija, pomažu u osiguravanju ispravnog funkcioniranja web stranice te ju čine sigurnijom za korištenje.

Na našoj web stranici koristimo kolačiće u svrhu osiguravanja ispravnog funkcioniranja web stranice, razumijevanja načina na koji funkcionira web stranica, načina na koji posjetitelji komuniciraju s web stranicom, pružanja informacija relevantnih za posjetitelje web stranice te optimiziranja korisničkog iskustva posjetitelja web stranice, kao i kolačiće koji pohranjuju podatke o količini posjeta web stranice, posjećenim mjestima na stranici, izvorima posjete i slično, a u cilju analiziranja, boljeg razumijevanja te optimiziranja web stranice.

Nemamo pristup niti kontrolu nad kolačićima koje koriste oglašivači trećih strana, a koji se mogu nalaziti na našoj web stranici.

Možete odabrati da onemogućite kolačiće putem pojedinačnih opcija preglednika. Da biste saznali detaljnije informacije o upravljanju kolačićima s određenim web preglednicima, možete ih pronaći na odgovarajućim web stranicama preglednika.

 

6. Analiza i statistika poslužitelja

 

Na našoj web stranici koristimo softvere poslužitelja za analizu i statistiku koji nam omogućavaju praćenje i analizu posjećenosti i preferencija posjetitelja te prilagođavanje sadržaja kako bi ono bilo što efikasnije i relevantno za posjetitelje web stranice.

 

7. Informacije o djeci i maloljetnicima

 

Jedan od naših prioriteta je i zaštita djece tijekom korištenja interneta. Stoga potičemo roditelje i skrbnike da promatraju, sudjeluju te prate i usmjeravaju njihove aktivnosti na Internetu.
Svjesno ne prikupljamo nikakve osobne identifikacijske podatke od djece mlađe od 18 godina. Ako mislite da je vaše dijete dalo ovakvu vrstu informacija na našoj web stranici, pozivamo vas da nas odmah kontaktirate i uklonit ćemo takve informacije iz naše evidencije u najbržem mogućem roku.

 

8. Izmjene i dopune Pravila privatnosti

 

Zadržavamo pravo izmjena i dopuna naših Pravila privatnosti u bilo kojem trenutku te će izmijenjena Pravila privatnosti biti javno dostupna na našoj web stranici.