Slijedi svoje snove

U našoj ponudi nalazi se podna lampa naziva Velika piramida. Zove se tako jer je velika. I jer ima oblik piramide. I to je to. Bez uljepšavanja, epitetiranja, preuveličavanja. Njoj to ne treba. To nije prva lampa koju smo izradili, ali svakako s njom započinje ozbiljno razmišljanje o otvaranju obrta i o izrađivanju drvenih lampi, onako, za pravo. S njom dolazi onaj osjećaj – može se.

 

Ima od toga nekih 4-5 godina. Sama ideja oko dizajna nije naročito kreativna ni inovativna: vidjeli smo ju u izlogu jednog dućana. Ali uopće nas nije fascinirala. Bila je izrađena od najobičnije šperploče i to uz jako lošu izvedbu. Kutovi su bili tako aljkavo rezani i spajani. Bez osjećaja. I one neke elegancije. Srđan je rekao: „Ja to mogu bolje”. Nedugo nakon toga, nastala je naša verzija te lampe. Ista, ali potpuno različita. Od prastarih komada drva hrasta koji su joj dali onu neku težinu. Masivna. Profinjena. Veličanstvena.

 

Neko vrijeme je bila kod nas, a onda je otišla u novi dom, kao poklon za Božić. Tu i tamo ju odemo posjetiti. I prisjetimo se kamo smo stigli u međuvremenu.

 

Od ideje do ostvarenja često je dug i naporan put. I moraš ga proći. Inače, ne naučiš ništa i ne rasteš.  Moraš slušati i ljude oko sebe, njihove pohvale, podršku, ali i kritike. Često te i sputavaju i obeshrabruju. Pa gubiš entuzijazam, volju, i snagu. Poželiš odustati tisuću puta. Ali tu je uvijek onaj tisuću i prvi, i ona želja i upornost. Ona neka ludost svojstvena svima onima koji izlaze iz zone komfora, prave korak više, pomiču svoje granice. Formula je zapravo vrlo jednostavna: trebaš znati što želiš, zašto to želiš i koliko jako to želiš. I to je odgovor na sva pitanja 🙂

 

Nisam od citiranja, ali „ako nešto stvarno želiš, cijeli se svijet uroti da to i ostvariš”. Kaže moj, i mnogima najomiljeniji autor. Treba biti uporan, slijediti svoje snove. I promatrati znakove po putu.

Slični sadržaj